Onze missie

Bedrijven ondersteunen die duurzame werkgelegenheid willen creëren in België. INVEST FOR JOBS is een langetermijnbelegger. We zijn geduldig, soepel en flexibel. Onze financieringsvormen bevestigen dit: kapitaal, zolang het bedrijf ons nodig heeft, en/of conventionele leningen, eventueel met een vrijstelling of een bulletkrediet. INVEST FOR JOBS bepaalt samen met u de beste financieringsmethode, in een permanente en evolutieve samenwerking.

Onze geschiedenis

INVEST FOR JOBS werd in december 2015 opgericht door de sociale partners die werknemers en bedrijven in de metaal- en technologiesector vertegenwoordigen. De missie van het fonds is vanaf dit moment duidelijk: bedrijven steunen waarvan de activiteit een positieve invloed heeft op de werkgelegenheid in België. Vandaag, investeert INVEST FOR JOBS direct in een 15-tal bedrijven, voor een totaalbedrag van ongeveer 22.000.000 euro, onder de vorm van een lening of in kapitaal. Op het vlak van tewerkstelling heeft INVEST FOR JOBS er toe bijgedragen dat er meer dan 2.300 jobs werden geconsolideerd of gecreëerd. Er is geen tekort aan projecten en we hebben de nodige capaciteit om ze tot een goed einde te brengen: het kapitaal dat onze aandeelhouders ons ter beschikking stellen, bedraagt al 100.000.000 euro.

Ons team

Ons operationeel team bestaat uit ervaren mensen met verschillende achtergronden, die instaan voor het beheer van onze dagelijkse activiteiten. Dat doen ze in het kader van de strategische richtlijnen die werden uitgezet door onze Raad van Bestuur.

Samenstelling van het team

Een originele en efficiënte structuur

De Raad van Bestuur en het Investeringscomité bestaan uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers uit de metaal- en technologiesector. Hun aanwezigheid in onze structuur heeft een reële toegevoegde waarde: stabiliteit, dialoog en maatschappelijke visie. Door het toepassen van strikte interne bedrijfsregels komen de sociale partners echter niet rechtstreeks tussen in de relatie met onze klanten.

Samenstelling van onze organen

Dit heeft INVEST FOR JOBS sinds haar oprichting al op de teller

Ondersteunde bedrijven

22

Totaal gealloceerd bedrag

45.742.470 €

Jobs (FTE)

2.136

Onze projecten

Vandaag ondersteunen we:

Nieuws