Brussels Beer Project en INVEST FOR JOBS, dat is:

Jobs

20

Investering

Kapitaal

Sinds

2020

Een nieuwe brouwerij in Anderlecht voor Brussels Beer Project

Brussels Beer Project brouwt sinds 2013 jaarlijks tientallen nieuwe bieren. Dat doet de onderneming met een sterke Brusselse verankering, niet in een abdij of een grote fabriek, maar in een gebouw in het hart van de drukke Dansaertwijk. Al komt daar in 2021, met de steun van INVEST FOR JOBS, verandering in.

Frisse wind in bierland

“Brussels Beer Project wil een frisse wind doen waaien door de nogal traditionele Belgische bierwereld”, vertelt co-founder Olivier de Brauwere. “We experimenteren veel en luisteren dan naar wat de mensen vinden van onze creaties. Ook in onze projectfinanciering is een goede verstandhouding trouwens cruciaal voor ons. En dat zit helemaal snor bij INVEST FOR JOBS.”

Authentieke samenwerking

“Onze samenwerking met INVEST FOR JOBS is heel eenvoudig, authentiek en oprecht. Het was snel duidelijk dat de waarden van INVEST FOR JOBS in lijn liggen met die van Brussels Beer Project. Dat heeft ons over de streep getrokken in een wereld vol mogelijke financiële partners. Met INVEST FOR JOBS willen we niet alleen meer jobs creëren, maar ook onze positieve impact op de samenleving verhogen.”

Met INVEST FOR JOBS willen we niet alleen meer jobs creëren, maar ook onze positieve impact op de samenleving verhogen

Olivier de Brauwere, co-founder

Van 30 naar 50 medewerkers

“Brussels Beer Project heeft een sterke Brusselse verankering – vandaar ook onze naam, natuurlijk. De hoofdstad is erg multicultureel en dat weerspiegelt zich ook bij ons op de werkvloer: ons team telt acht verschillende nationaliteiten. Met de steun van INVEST FOR JOBS willen we onze ploeg uitbreiden van dertig naar vijftig mensen. Zo kunnen we nog meer taprooms openen – we hebben er al in Brussel uiteraard, maar ook in Parijs en zelfs Tokio – en vooral nog meer bier brouwen.”

Voortrekker in circulaire economie

Het grootste deel van de kapitaalinjectie gaat naar de bouw van een nieuwe brouwerij in Anderlecht. “Daar zullen we jaarlijks tot tien miljoen flesjes bier kunnen produceren”, vertelt Olivier. "Daarnaast zal de brouwerij Beer Project in staat stellen om nog verder te groeien op het gebied van circulaire economie. Momenteel ontwikkelen we, naast bestaande partnerschappen met beschutte werkplaatsen in de directe omgeving van de brouwerij, initiatieven, met name rond brood (Babylone bier), draf (meel) en koekjes (Tough Cookie). En we zijn duidelijk van plan om ideeën te blijven hebben en hier een voortrekkersrol te spelen! »