Orelia en INVEST FOR JOBS, dat is:

Jobs

22

Investering

Lening

Sinds

2017

Orelia: ouderenzorg met een hart voor bewoners en medewerkers

Hoogkwalitatieve woonzorgcentra met een hart voor de bewoners: dat is waar Orelia al ruim 40 jaar voor staat. Het onafhankelijke zorgbedrijf wil een betrouwbare partner zijn in het ontwikkelen, reorganiseren en beheren van woonzorgcentra en assistentiewoningen. In alles wat ze doen, staat de levenskwaliteit van de bewoners centraal.

Met de mezzaninefinanciering die we kregen van INVEST FOR JOBS, konden we een nieuwe woonzorgcampus bouwen in Sint-Truiden.

Kris Goormans, CFO Orelia

In zee met INVEST FOR JOBS

Orelia kwam in contact met INVEST FOR JOBS via hun bedrijfsrevisor, Steven Vyvey. “Hij zag in ons het soort investering dat paste bij INVEST FOR JOBS en wist dat ook wij op zoek waren naar een partner”, legt Kris Goormans, CFO bij Orelia, uit.
“We hebben de tijd genomen om elkaar te leren kennen en dat heeft geloond. De samenwerking loopt intussen bijzonder vlot. Zo heeft INVEST FOR JOBS ons onder meer gesteund door te investeren in een van onze nieuwe projecten met een mezzaninefinanciering. Dat is een investering die het midden houdt tussen twee klassiekere vormen van financiering: enerzijds kapitaal dat door aandeelhouders wordt verschaft, anderzijds de klassieke bankfinanciering.”

Een partner waarop we kunnen rekenen

Met de investering van INVEST FOR JOBS bouwde Orelia een nieuwe campus in Sint-Truiden. “Orelia Serrenhof telt 76 woonzorgkamers en 36 assistentiewoningen”, vertelt Kris. “Het moderne zorgcomplex zal twee verouderde woonzorgcentra, La Madrugada en Laurentius, vervangen.”
“Met het oog op deze nieuwe woonzorgcampus hadden we de capaciteit van het oude woonzorgcentrum Laurentius al uitgebreid”, gaat Kris verder. “Zo zorgden we voor 22 nieuwe jobs. Ook op de lange termijn verzekert dit project werkgelegenheid voor 46 medewerkers in een warme en aangename werkomgeving. Want we hebben niet alleen een hart voor onze bewoners: ook onze medewerkers weten we naar waarde te schatten.”

Daarnaast zorgde Orelia Serrenhof ook indirect voor werkgelegenheid. “Aan dit nieuwbouwproject zal in totaal anderhalf jaar gewerkt zijn door architecten, een aannemer, een studiebureau en tientallen bouwvakkers. Allemaal lokale vakmensen die hun schouders mee onder dit project hebben gezet”, aldus Kris.

Dankzij Orelia Serrenhof konden we 22 nieuwe medewerkers aanwerven. In totaal stellen we er 46 mensen te werk.

Kris Goormans, CFO Orelia