The Huggy’s Bar en INVEST FOR JOBS, dat is:

Jobs

30

Investering

Lening

Sinds

2018

The Huggy’s Bar : 4 nieuwe restaurants dankzij Invest For Jobs

Het succesverhaal van The Huggy’s Bar, de Amerikaans geïnspireerde restaurants van Thomas Mémurlin en Roberto Navarro, begint in 2012. Tijdens een afstudeerreis naar de Verenigde Staten werden ze verliefd op het Amerikaanse burgerrestaurant/sportbar concept, dat toen nog niet bestond in België.

Bij hun terugkeer openden ze hun eerste vestiging in Luik. Intussen zijn we 7 jaar en 9 restaurants later. “Onze partners, en zeker INVEST FOR JOBS, speelden een belangrijke rol in ons succes,” aldus Thomas Mémurlin.

Innoveren en promoten van de lokale markt

The Huggy's Bar gaat verder dan de klassieke Amerikaanse sportbar, legt CEO Thomas Mémurlin uit: "We hebben een groot en gevarieerd aanbod van 43 hamburgers, werken met verse en kwaliteitsvolle producten en maken veel bereidingen in house. Vlees, kaas en andere ingrediënten komen allemaal van de Belgische markt. Die lokale aanpak vinden we belangrijk: zo houden we het concept kwalitatief en ecologisch verantwoord.”

Ondersteunen van de groei van de franchise

Om het project van de grond te krijgen, speelde fondsenwerving een centrale rol. Thomas kijkt terug op deze belangrijke fase: "We zaten in volle groei en waren actief op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Toen stelde onze bankier voor om een beroep te doen op INVEST FOR JOBS: een fonds met een maatschappelijk engagement dat ons kon helpen om verder te groeien. Vervolgens hebben we INVEST FOR JOBS een gedetailleerd businessplan gepresenteerd. Daarin stond dat we twee restaurants per jaar wilden openen, goed voor ongeveer 30 voltijdse equivalenten.”

We hebben heel wat bijgeleerd over bepaalde aspecten van ons bedrijf. Een heel positief neveneffect!

Thomas Mémurlin , CEO The Huggy's Bar

INVEST FOR JOBS: meer dan alleen een financiële partner

Het businessplan werd goedgekeurd en al na zes maanden kwamen de gevraagde fondsen vrij. Thomas blikt tevreden terug op de samenwerking: “Alles verliep bijzonder vlot. We waren aangenaam verrast door de ernst en professionaliteit waarmee ons project werd opgevolgd, zowel op operationeel, financieel als hr-vlak. We hebben ook zelf heel wat bijgeleerd over bepaalde aspecten van ons bedrijf en dat vinden we zeer positief. Ondernemers die hun project willen zien groeien kan ik een samenwerking met INVEST FOR JOBS van harte aanbevelen.”