Beschrijving

Brussels Beer Project is een participatieve brouwerij die co-creatie promoot om buiten de gebaande paden te denken en een flinke dosis frisheid in de Belgische brouwwereld te brengen. Het eerste bier, de Delta IPA, werd in 2013 door haar gemeenschap gekozen. Hun experimentele brouwerij is gevestigd in de Antoine Dansaertstraat, waar ze meer dan 50 kortstondige bieren per jaar maken.

Sinds het eerste kwartaal van 2022 brouwt en ontwikkelt BBP vanuit zijn gloednieuwe, eco-verantwoorde brouwerij, die de circulaire economie centraal stelt, gevestigd in Zuidpoort (Anderlecht). Het is vooral dankzij de investering van IFJ dat deze brouwerij gefinancierd kon worden.

BBP ontwikkelt haar activiteiten ook via een netwerk van taprooms. Er zijn er nu al 4 en ze zijn gevestigd in Brussel (Dansaert en Bailly) en Parijs (Canal en Pigalle).

Testimonials

Hoe waardeer je de betrokkenheid van Invest for Jobs en zijn vertegenwoordiger?
Christophe Picard, die Invest for Jobs vertegenwoordigt, is nu al meer dan 3 jaar lid van de raad van bestuur en is proactief in zijn aanpak en staat naast de ondernemers. Naast de strategische betrokkenheid voelen we ook een reële interesse om het bedrijf concreet te helpen door de introductie bij potentiële klanten.
Sébastien Morvan
CEO & Co-founder
Wat is je ervaring met Invest for Jobs?
Invest for Jobs analyseert het bedrijf in zijn ecosysteem en voert een diepgaand onderzoek uit naar de macrotrends van de markt waarin het actief is. We waren bijzonder gevoelig voor de waarden van Invest for Jobs, die naast de financiële balans ook de sociale balans van het bedrijf waardeert. Altijd open voor discussie heeft Invest for Jobs naar ons geluisterd om de financieringsvoorwaarden aan te passen.
Sébastien Morvan
CEO & Co-founder