Beschrijving

De Chocolaterie Galler, met trots gevestigd in Luik sinds 1976, is een groep ambachtslieden, arbeiders, een echte chocoladefabriek.  Om zoveel mogelijk mensen te verrassen, van wereldburgers tot het Hof van België, produceert het in de meest uiteenlopende vormen kwaliteitschocolade uit eerlijke handel. Bij Galler, geen palmolie, geen kunstgreep. Bij de chocoladefabriek geloven we dat een betere wereld kan beginnen met een reep chocolade en dat doen we elke dag bescheiden maar met vastberadenheid… in lijn met onze REASON TO BE.

Het erfgoed van de smaak 

De kracht van Chocolaterie Galler is al die jaren natuurlijk de smaak van de chocolaatjes geweest! Het bedrijf, gespecialiseerd in de vulling van chocolade, heeft stilaan de harten van de Belgen veroverd – en niet alleen – dankzij chocolaatjes, pralines en andere gastronomische en royale sticks. Leverancier aan het Hof van België, de Chocoladefabriek, wiens motto “smaak, vreugde, vrijheid” is, heeft alles in het werk gesteld van de knowhow van zijn medewerkers en producenten om zich ten dienste van de smaak te stellen, zonder ooit in te boeten aan kwaliteit. Voortbouwend op dit erfgoed heeft het bedrijf zich gedurende 2 jaar de missie gesteld om de wereld van chocolade te wijzigen en om zijn chocolades zoveel betekenis als smaak te geven.

De zoektocht naar betekenis

Bij Galler staat chocolade in dienst van mensen, maar ook van de planeet. Het is met name om deze reden dat het bedrijf sinds 2019 heeft besloten om zijn hele bedrijfsmodel te heroverwegen. Het resultaat ? De implementatie van een collaboratief managementsysteem waardoor elke medewerker autonoom en verantwoordelijk wordt, om initiatieven te vergemakkelijken en de teamgeest te stimuleren, die de Chocoladefabriek al lange tijd drijft. En daar stopt het niet. Chocolaterie Galler vertrouwt op een 360°-benadering om van de chocoladewereld een betere wereld te maken. Zo zet het zich in voor het Fairtrade-label om de arbeidsomstandigheden van cacaoproducenten te verbeteren en hen tegelijkertijd een eerlijk en stabiel salaris te garanderen. Uiteindelijk betekent het bijten in een Galler-chocolade, hier en daar de waarden van de Chocoladefabriek verspreiden en een “Consumens”  worden voor een eerlijkere wereld!

Testimonials

Hoe waardeer je de betrokkenheid van Invest for Jobs en zijn vertegenwoordiger?
In juli 2020 werd de Chocoladefabriek weer deels Belgisch en vervoegde INVEST FOR JOBS ons in ons nieuwe avontuur: dat van betekenis geven aan smaak. Het aan onze zijde hebben van een partner als het INVEST FOR JOBS-fonds sluit aan bij onze bestaansreden en laat zien dat we tegelijkertijd sociaal en financieel kunnen denken, welzijn en prestatie…   Maar sinds de komst van INVEST FOR JOBS in het aandeelhouderschap van de chocoladefabriek heeft de Covid-19 gewoed. Hoewel we veerkrachtig zijn geweest in vergelijking met veel collega’s, hebben we een druk van 17% op onze omzet en daarmee op onze winstgevendheid. In dit jaar 2021 groeit het cijfer met 10% en verbetert het van maand tot maand. We hopen dat de crisis snel achter ons zal zijn om nog verder te gaan in onze toezeggingen om een ​​eerlijke en duurzame wereld op te bouwen.
Salvatore Iannello
CEO
Wat is je ervaring met Invest for Jobs?
In 2019 werd de chocoladefabriek een bedrijf met een doel. Bij het openen van de participatie om ons te ondersteunen in dit nieuwe avontuur, wilden we het kapitaal openstellen voor lokale investeerders. En het is ook een gemeenschappelijke zorg die ons ertoe bracht om met INVEST FOR JOBS samen te werken: die van mensen. De chocoladefabriek stelt de mens (en de planeet) centraal. De wens van INVEST FOR JOBS om de werkgelegenheid te veilig te stellen sluit aan bij de waarden van de chocoladefabriek.
Salvatore Iannello
CEO