Beschrijving

MAGICS werd opgericht in 2015 als een spin-off van de KU Leuven & het studiecentrum voor kernenergie (SCK-CEN). De founders, Ying Cao & Jens Verbeeck, waren op dat moment respectievelijk bezig aan een postdoc & een PhD in het ontwerp van geïntegreerde schakelingen. Hun passie voor ICs & het gebruik daarvan om autonome machines aan te sturen was de aanzet voor de oprichting van MAGICS.

De core business van MAGICS is het ontwerpen van chipsets. De ingenieurs van MAGICS doen het volledige ontwerp van de chips, en de productie wordt uitbesteed aan zogenaamde ‘fabs’, bedrijven die de benodigde miljardeninvesteringen gedaan hebben. Ondertussen heeft MAGICS ook softwareontwikkelaars en machine learning engineers aan boord om een complete oplossing aan haar klanten te bieden. Op basis van hun expertise in stralingshard ontwerp, opgedaan tijdens de academische periode van hun carrière & met de steun van SCK-CEN en de KU Leuven begon het bedrijf met haar eerste projecten in de nucleaire industrie. Ondertussen kan ze in deze niche een indrukwekkende portfolio aan klanten voorleggen, waaronder ENGIE & ITER, het grootste kernfusieproject ter wereld. Dezelfde stralingsharde technologie heeft ook toepassingen in de ruimtevaart.

Testimonials

Hoe waardeer je de betrokkenheid van Invest for Jobs en zijn vertegenwoordiger?
IFJ en hun investeringsmanagers werken uiterst professioneel en dragen bij tot de groei en professionalisering van ons bedrijf. Dit kenmerkt zich in snelle antwoorden op mails, telefonische beschikbaarheid en adviezen voor een goede operationele werking van ons bedrijf. Er was meteen een match met de investeringsmanager die op dit moment zowel een luisterend oor als een adviseur is voor onze ambitieuze groeidoelstellingen.
In de raad van bestuur stellen we de toegevoegde waarde op financieel vlak en de tips inzake de operationele werking, van zowel Magics als de raad van bestuur, zeer op prijs.
Jens Verbeeck
CEO & Co-founder
Wat is je ervaring met Invest for Jobs?
De groei en impact die Magics in strategische sectoren zoals energy en ruimtevaart op een duurzame manier wil realiseren in België matcht zeer goed met de kernwaarden van IFJ i.e. financiële return met een hoge sociale meerwaarde. De focus op impact, lange termijn groei en lokale jobcreatie is belangrijk voor Magics en wordt mogelijk gemaakt door de financieringsmogelijkheden van een impactfonds zoals IFJ.
Een snel groeiend bedrijf zoals Magics kent ook zijn groeipijnen; wij ervaren IFJ als een flexibele partner die steeds klaar staat om te helpen waar nodig.
Jens Verbeeck
CEO & Co-founder