Beschrijving

WideTech is een technologisch bedrijf, opgericht in 2012, gevestigd in de regio Luik, en actief in de analyse en validatie van meetgegevens in verschillende industriële sectoren. WideTech ontwikkelt en levert softwareoplossingen (WiDE-platform) voor operaties in de procesindustrie (olie en gas, petrochemie, chemicaliën, meststoffen, glaswerk, enz.) om de monitoring ingenieurs te helpen omgaan met de steeds grotere hoeveelheden meetgegevens die voor hen beschikbaar zijn. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de evolutie van de bedrijfsparameters te volgen (in bijna realtime-modus), om de kwaliteit van de informatie die de metingen in de tijd overbrengen, in te schatten en om ze te koppelen aan verschillende soorten modellen. De toepassingen van WiDE zijn van allerlei aard:

  • Het onderhoud verbeteren van meetinstrumenten en apparatuur : verminderen van het bedrijfsrisico’s (storingen, ongewenste stilstanden, enz.);
  • Berekenen en bewaken van de procesprestaties : verminderen van opbrengstverliezen en vinden van mogelijke verbeteringen;
  • Kwaliteitsgegevens leveren : zowel voor productieboekhouding als energieboekhouding à tijd verminderen die besteed wordt aan het omzetten van gegevens in waardevolle informatie die leidt tot besluitvorming.

Daarnaast ondersteunt WideTech de klant ook bij de rapportering en de ontwikkeling en monitoring van dashboards gekoppeld aan de activiteit van het proces (productieboekhouding, energiemonitoring, prestaties, enz.).

Testimonials

Hoe waardeer je de betrokkenheid van Invest for Jobs en zijn vertegenwoordiger?
De opvolging is reëel en zeer pragmatisch, in de vorm van driemaandelijkse reporting, maar ook door actieve deelname aan bestuursvergaderingen en algemene vergaderingen. De vertegenwoordiger, die oprecht geïnteresseerd is in de activiteiten en de ontwikkeling van het bedrijf, daagt de managers regelmatig uit en geeft waar nodig nuttige waarschuwingen. Hij heeft een echte strategische betrokkenheid bij het bedrijf.
Olivier Martin-Schmetz
CEO
Wat is je ervaring met Invest for Jobs?
Tijdens onze kapitaalopvraging (eind 2017) kenden we Invest for Jobs nog niet, maar werd ons aangeraden door andere aandeelhouders. Het contact was vanaf de eerste ontmoeting zeer professioneel, gericht op de vooruitzichten van het bedrijf op middellange termijn. In ruil daarvoor stelde IFJ hoge eisen aan de kwaliteit en relevantie van de te communiceren informatie (bedrijfsgeschiedenis, potentieel en middelen om deze te ontwikkelen, realistische marktbenadering, enz.). Een zeer scherpe due diligence maar ook gedienstig om de juiste vragen te stellen. Zodra groen licht werd gegeven, gebeurde alles vrij snel en integreerden we IFJ op een zeer positieve manier bij onze aandeelhouders.
Olivier Martin-Schmetz
CEO