Beschrijving

Rein4ced is een spin-off van de KU Leuven, die zich met het materiaal FEATHER, een mix van koolstof- en staalvezels, focust op de productie en verkoop van frames voor de fietsindustrie. Het materiaal van Rein4ced is uniek in zijn hoge resistentie tegen impact, bijvoorbeeld bij het vallen of steenslag bij mountainbiken, in vergelijking met een standaard carbon frame. Daarnaast zet Rein4ced ook in op geautomatiseerde productie, terwijl de meeste frames vandaag in low-cost landen in Azië gemaakt worden.
Vandaag zijn verschillende fietsmerken klant van Rein4ced, niet uitsluitend omwille van het frame, maar ook door de hoge duurzaamheid van het productieproces en de mogelijkheid om de productie van hun frames te “reshoren” naar Europa. Momenteel lopen de eerste frames, voor gebruik in assemblage, van de band.

Testimonials

Hoe waardeer je de betrokkenheid van Invest for Jobs en zijn vertegenwoordiger?
De investeringsmanager van IFJ is zeer professioneel en nauw betrokken met het bedrijf. We kunnen altijd rekenen op een hoge responsiviteit van iemand die volledig op de hoogte is en zijn dossier goed kent. We zijn dan ook in het algemeen zeer tevreden over de goede samenwerking met IFJ.
Michaël Callens
Co-founder
Wat is je ervaring met Invest for Jobs?
Wat we zeer op prijs stellen aan IFJ is vooral de openheid, de duidelijke communicatie en vlotte discussies tijdens het gehele verloop van het investeringsproces. Zelfs na de investering blijft IFJ altijd bereikbaar voor een snelle opvolging van allerlei topics.
Michaël Callens
Co-founder